Csepeli Kézilabda SE.
  • Tudj meg mindent a kézilabdáról
  • KÉZILABDA AZ ÉLETÜNK..

CSEPELI KÉZILABDA SE.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a csepeli kézilabdát.
Csepeli Kézilabda SE
Adószám: 18244944-2-43    KÖSZÖNJÜK !

Mostanában történt

A 2016/2017-es szezon utolsó U10-es fordulója

2017.04.08-án U10-es csapatunk a Kisiskolás bajnokság utolsó fordulójában lépett pályára, Ellenfeleink a Lemhényi és a Tempo KSE csapatai voltak. Az első mérkőzést lendületesen kezdtük és végig vezettük az első félidőt. A második félidőben kicsit elkönnyelműsködtük az elejét és feljött X-re az ellenfél. De a fiúk megrázták magukat és végül is, magabiztosan nyertük a mérkőzést!

A Második mérkőzésen a Tempo KSE hasonló korú játékosaival mértük össze a tudásunkat. Az első félidőt a Tempo KSE kezdte jobban majd a fiúk kreatív és gyors támadásvezetésekkel egyenlítettek, sőt még vezettek is. A második félidőt mindkét csapat nagy lendülettel kezdte. A második játékrész faultokban gazdag volt, sajnos nagyrészt a Tempo csapata tördelte szét a játékunkat, néha-néha nagyon agresszív ütközésekkel, amik nem kaptak megfelelő retorziót. A mérkőzést 3 gólos vereséggel és 2-3 sérülttel zártuk.

Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert mindkét meccsen kreatívan ügyesen játszottak. Amiben fejlődnünk kell az a játékvezetői felfogáshoz való alkalmazkodás, és hogy több megállító faultot alkalmazzunk védekezésben!

Mivel ez volt az utolsó U10 bajnokink , úgy gondolom értékelem az elmúlt szezont:

A 2016-2017 es szezonnak úgy indultunk neki az U10 fiúkkal, hogy az előző évben a Kézilabda az iskolában fordulóin vettünk rész. Egy szivacspálya 3+1 védekezéstámadás után kerültek szembe a srácok a 6+1 védekezéssel, támadással, emberfogással, nagy pályával. Az első pár meccsen nagyon nehezen ment az alkalmazkodás a megváltozott körülményekhez. Még nagyobb részt egyénileg vezették a gyerekek a labdát akár 3-4 védőn keresztül is. Az eltelt fordulók alatt sokat változott a fiúk egymáshoz való hozzáállása. Erősödtek, mint testben, mint lélekben. Egyéni kezdeményezések még mindig vannak, de már teret hódítanak maguknak a 2-es 3-as kapcsolatok is. Csapatrész elemek is megtalálhatók a játékukban. Védekezésben is sokat fejlődtek. Már segítenek, egymásnak van már megállító fault. (Igaz lehetne több ) Így a bajnokság végén nagyon jó edzőnek lenni a fiúk mellett a kispadon. Nagy örömmel tölt el, hogy az elmúlt fordulókban több győzelemnek is örülhettünk, és a fiúk tudnak egymásért és a csapatért küzdeni. Örülök annak, hogy kezdenek egy egységként működni a pályán és a pályán kívül is.

Ebben a munkában nem elhanyagolható szerep hárult a szülőkre, akik időt és a hangjukat nem kímélve , szállították a fiúkat edzésre, meccsre és szurkoltak, bátorították őket. Átsegítették a srácokat egy-egy nehezebb perióduson és támogatták őket a nehéz helyzetekben.

Köszönöm szépen a segítségeteket remélem a jövőben is ilyen gördülékenyen fogunk tudni együtt dolgozni.


Forrás: csepelikse


Még több hír a kézilabda világából
Csepeli Kézilabda Sport Egyesület - Copyright © 2016 by MProf